Opleiding en bijscholingen

Om duurzame, kwalitatieve en professionele zorg te blijven geven, volg ik geregeld bijscholing. Want stilstaan is achteruitgaan. Zo volgde ik onder andere een cursus freestechnieken, ingegroeide teennagels, oncologische hand-en voetzorg. 

Een bijkomend voordeel is dat ik voor raadgeving en ondersteuning bij complexere voetproblemen en de behandeling ervan steeds terecht kan bij mijn dochter, die podoloog is. Podologie Pauline Clarinval Wanneer de zorg handelingen vereist die niet opgenomen zijn in het competentieprofiel van de gespecialiseerd voetverzorger, verwijs ik mijn cliënten door naar de podoloog, huisarts of specialist, zodat de cliënt steeds de best mogelijke en aangepaste zorg krijgt. Voorbeelden van podologische technieken zijn nagelbeugels, ortheses (protectief en correctief) en nagelreconstructie.

Met het oog op het nieuwe toekomstige KB in de voetzorg, ben ik in september 21 een cursus paramedicus in de voetzorg gestart aan de Artevelde Academy in Gent. Ik slaagde voor alle cursusonderdelen en behaalde alle certificaten.  Dankzij de paramedische erkenning zullen in de toekomst een aantal handelingen kunnen worden toevertrouwd aan de voetverzorger door de podoloog.